Aangenaam, Paulien, ADHD’er!
13 maart 2024

Sinds vorige week hoor ik officieel bij de club.

“Ja duh”, kreeg ik van een hoop mensen te horen, “had je daar nog een diagnosedag voor nodig??” 🤣

Nou.. ja! Ik heb lang getwijfeld of ik een diagnose “nodig” had. Ik herkende een hoop in de gemiddelde ADHD omschrijving; ik ben impulsief, praat veel, denk snel, doe veel. Maar: dit zie ik juist als mijn superkrachten als ondernemer.

Ik ben creatief, mijn hoofd ziet overal kansen. Die voer ik ook gelijk uit, want twijfelen? Daar hebben we geen tijd voor! Zo lanceer ik het ene business idee na het andere, trial and error!

“Waar haal je de energie vandaan??” hoor ik regelmatig, of “Jij dóet dat allemaal maar gewoon hè? En dan lúkt het ook nog!”

Maar.. ik doe dat niet “gewoon” 😊 ja, in mijn werk gaat dat redelijk moeiteloos. Het ene na het andere idee popt naar binnen, en daar spring ik als een blije puppy gelijk bovenop. Maar mijn hoofd draait daardoor continu op 150% (GO GO GO!), en daarna stort ik thuis volledig in.

In mijn hoofd is altijd een razende storm gaande, maar mijn lijf houdt dat tempo niet bij 😋

Hóe druk het in mijn hoofd eigenlijk is, merkte ik pas toen ik tijdens mijn diagnosedag een focustest deed; eerst zonder- en daarna mét ADHD medicatie. Holy shit!

Voor mijn gevoel ging alles ineens in slow motion, en zonder 500 gedachten en ideeën die voorbij kwamen sjezen. Mijn resultaten scheelden niet eens heel veel, maar mán, wat ging dit moeiteloos. En daar schrok ik best wel van.

Op de eerste test zónder medicatie scoorde ik ook al redelijk “normaal”, maar zoals de arts dat uitlegde; dat lukt, omdat mijn hoofd continu aan het overcompenseren is, door mijn eigen prestatiedrang. Ik heb mezelf aangeleerd om die 500 andere gedachten weg te beuken, zodat ik me kan focussen op die ene taak.

Zodra die wegvielen, had ik ineens volledige stilte. Wat een rust! Ik wist niet eens dat dat mogelijk was. Hebben andere mensen dít niveau van focus?

Er opende zich een wereld aan mogelijkheden in mijn hoofd. Geen hoofd meer dat overuren draait en continu op vol vermogen presteert.

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *