de MEGA merkover

groots en grondig

hee toffe ondernemer,

matcht jouw outside wel met je inside?

Na een paar jaar ondernemen weet jij waar je heen wilt en waar je goed in bent. In een gesprek kom je goed uit de verf, maar op papier sla je een beetje dood en zeg je hetzelfde als je vakgenoten.

Herkenbaar? Gemiste kans! Je outside matcht niet met je inside, en je ideale klanten weten je niet te vinden. Tijd om aan je merk te werken! Geen logo en website gemaakt door je neefje, maar een sterk en consistent merk dat jouw potentieel én persoonlijkheid laat zien.

gifje Paulien 1-op-1

Paulien to the rescue

Personal branding draait om jóu. Ik werk dus alleen met 1-op-1 trajecten, zo leer ik jou echt goed kennen. Dit zijn intensieve trajecten, ik doe er maximaal 2 per maand. Zo hebben we elkaars volledige aandacht!

Dit is in my not so humble opinion de enige manier om een sterk merk op te bouwen; terug naar de basis, en die in één keer consistent uitwerken in al je uitingen.

hoe doen we dat?

een sterk merk in 5 stappen

1: Bellen

Een goede klik is belangrijk! Jij moet mij jouw verhaal durven toevertrouwen. En ik wil jou en jouw bedrijf écht tof vinden, zodat we energie krijgen van elkaar! Zullen we gewoon een keer bellen?

2: Plannen

Match wederzijds? Jee! We plannen een startdatum en ik stuur je de offerte en planning. Je mag vast wat inspiratie op doen (zie mijn branding tips) en wat dingen op papier zetten, maar het hoeft niet.

3: Brainstormen

We spreken af op mijn kantoor in Utrecht of ik kom naar jou. Met een bakkie koffie of thee erbij vraag ik je het hemd van je lijf! Samen helemaal terug naar de basis, jij vertelt, ik doe de rest 😊

4: Merkboek

Uit mijn 100 pagina’s notities, filter ik de rode draad. Deze vertaal ik naar jouw merk in tekst (merkverhaal) en beeld (moodboard). Binnen 2 weken stuur ik de 1e opzet van jouw merkboek!

5: Uitwerken

Als de basis staat, ga ik aan de slag met de rest; alles wat jij nodig hebt om je sterke merk aan de wereld te laten zien! Het grootste deel creëer ik zelf. Andere specialismen nodig? Ik haak ze aan!

wat krijg je van me?

alles wat je nodig hebt

Na onze brainstormsessie, stuur ik je binnen 2 weken de 1e opzet van jouw merkboek. Zie dit boek als de fundering van jouw merk. Je merkboek bestaat uit deze 4 onderdelen:

1. Visie en missie

Waarom doe je wat je doet? En hóe doe je dat? Enthousiasme werkt aanstekelijk, laat zien waar jij het voor doet en krijg fans i.p.v. klanten!

2. Kernwaarden

Welke waarden zijn non-negotiable voor jou, wat maakt jou JOU? Hoe wil je overkomen? Deze kernwaarden bepalen je schrijfstijl en uitstraling.

3. Persoonlijke pitch

Waar ben jíj goed in? Wat onderscheidt jou van je vakgenoten? Deze persoonlijke pitch is de basis voor meerdere communicatie-uitingen.

4. Moodboard

Welke uitstraling past er bij jouw merkverhaal? Ik maak een moodboard met kleuren, beeldmateriaal en lettertypes voor een consistente uitstraling.

kantoor-werk-aan-jouw-merk

stel je eigen branding samen

Er is geen one size fits all als het op marketing aankomt, voor iedere ondernemer werkt een andere aanpak. Naast de basis (jouw merkboek), kiezen we daarom samen 5 communicatie-uitingen uit onderstaande lijst voor jouw eigen unieke brandingpakket. Inbegrepen bij het traject! Tik ze aan voor meer info 😃.

Deze uitingen werk ik volledig uit in lijn met jouw merk. Ik werk hiervoor met Canva Pro en Office 365, zodat jij alles zelf makkelijk kunt gebruiken en bewerken. Meer dan 5 uitingen nodig? Geen probleem, check mijn tarieven verderop!

logo

Nog geen logo? Ik maak er één op maat in Canva (geen standaard sjablonen)

LinkedIn

Optimalisatie van je profiel en bedrijfspagina (ontwerp én inhoud)

Instagram

Sjablonen voor je posts, stories en evt. highlights in huisstijl

presentatie

presentatie

Een uitgewerkt presentatiesjabloon in PowerPoint of Canva

documenten

documenten

Denk aan briefpapier, factuursjablonen en je e-mail-handtekening

offerte

Een Word-sjabloon in huisstijl met een opzet voor je teksten

CV

Een kort maar krachtig cv in Word voor je opdrachtgevers

webcontent

1 webpagina (bijv je homepage of salespagina) volledig uitgewerkt

P.S. Ik geef het niet graag toe, maar ik kan niet álles zelf 😉

Ik werk regelmatig samen met diverse branding specialisten. Denk aan webdesigners, fotografen, videografen, animators, illustrators en online marketeers. Zie mij als jouw persoonlijke Brand Manager; ik breng de juiste mensen bij elkaar om jouw merk consistent uit te bouwen.

quanta costa?

een lange termijn investering

Ik houd niet van ingewikkeld; ik werk met één all-in tarief. Een investering? Zeker! Maar wel een duurzame. Met jouw input werk ik een maand dedicated aan jouw merk, zo ben jij in één keer klaar met een ijzersterke basis. Aanvullingen nodig in de toekomst? Ik heb alles bij de hand!

1-op-1 traject

€4.000 excl. btw

  • Maatwerk van A tot Z
  • 1 dag samen brainstormen
  • Merkboek met jouw merk in tekst én beeld
  • 5 uitgewerkte communicatie-uitingen naar keuze

extra materiaal

€500 excl. btw / stuk

  • Voor elke extra communicatie-uiting uit de lijst!
  • Maatwerk uiteraard ook mogelijk
  • Nu én in de toekomst; ik heb jouw merkmateriaal bij de hand, dus kan snel schakelen

Hoor je het liever van een ander? Snap ik

zullen we gewoon even bellen?

kijken we of we goed matchen

paulien-gesprek-aanvragen

twijfel je nog?

het antwoord op al jouw vragen

dummy
Ik heb al een logo / huisstijl, is dat erg?

Helemaal niet! Geen enkel probleem om verder te werken vanuit een bestaande huisstijl. We kijken samen of deze (nog) matcht met je merkverhaal en de uitstraling die we neer willen zetten.

Gaat dit me veel tijd kosten?

Dat valt mee! Je hebt mij voor de heavy lifting! Ik heb een paar uur van je tijd nodig voor de brainstorm, daarna heb ik méér dan voldoende input om zelfstandig aan de slag te gaan. Enige feedback is natuurlijk prettig 😉 maar de rest doe ik! In totaal duurt het hele traject meestal zo’n 4 tot 6 weken.

Werk je ook met startende ondernemers?

In principe niet, wánt; ik geloof dat je eerste jaren ondernemen nog heel erg trial and error zijn; uitproberen wat voor jou werkt en er achter komen wat je écht de leukste opdrachten vindt en wat jou onderscheidt van je concurrentie. In de tussentijd kun je zelf aan de slag met mijn branding tips, en klop dan over een paar jaar bij mij aan! Eigenwijs en wil je wel aan de slag? Overtuig me maar, ik houd van eigenwijze mensen 😊

Werk je ook met MKB?

In principe niet, want de nadruk ligt bij mij echt op personal branding. Mensen werken met mensen, en ik weet als geen ander hoe je een persóón goed overbrengt. Ik werk wél met MKB vanuit mijn bedrijf CV Atelier, waar we samen bekijken hoe we jouw medewerkers zo optimaal mogelijk presenteren bij opdrachtgevers. Zie je de link? Daar help ik dus weer om individuele personen goed uit de verf te laten komen 😉 neem gerust eens contact op om te overleggen.

Kan de brainstorm ook telefonisch?

Nope! Dit is echt een intensieve en persoonlijke sessie, dat werkt niet telefonisch of via videocall. We zijn samen zo’n 4 tot 6 uur bezig, en ik wil je echt goed leren kennen. Telefonisch is dat niet te doen, dan mis je ook een hoop verbale en non-verbale signalen van elkaar! Maar wat is de reden dat je het vraagt? Als Utrecht te ver is, spreek ik graag ergens halverwege af!

Hoeveel contactmomenten hebben we?

Veel! Uiteraard maken we eerst telefonisch kennis en hebben we daarna live de brainstormsessie. Hoe vaak we elkaar daarna spreken, is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. We bespreken jouw feedback via e-mail of telefonisch, totdat je 100% tevreden bent met het eindresultaat.

dummy
Waar spreken we af?

Wat jij wil! Op mijn kantoor in Utrecht word je creativiteit aan alle kanten geprikkeld haha, maar ik vind het ook leuk om jóuw “natuurlijke habitat” te zien. Zo krijg ik ook gelijk een beter beeld van jou. Woon je ver weg? Dan kunnen we ook ergens halverwege meeten, geen probleem!

Hoe krijg ik alles aangeleverd?

We kijken samen wat voor jou het handigst werkt! Je merkboek krijg je aangeleverd als PDF-bestand. Je overige communicatie-uitingen moet je zelf ook kunnen bewerken, deze maak ik dus óf in Office 365 (Word / PowerPoint / Excel) óf in Canva. Geen probleem als je hier nog geen account voor hebt, die kun je gratis aanmaken.

Heb ik iets nodig voordat we starten?

Qua branding; nee, we starten helemaal from scratch. Wat je wél nodig hebt, is een goed beeld van waar je goed in bent en waar je naartoe wil met je bedrijf. Als je dienstverlening nog niet concreet genoeg is, zijn we tijdens de brainstorm alleen bezig met het vormgeven van je bedrijf in plaats van je merk! En hoewel ik business coaching ook erg leuk vindt, ligt mijn expertise toch echt meer in branding 😉

Wat als ik niet 100% achter het resultaat sta?

Dat gaat niet gebeuren! Branding is een zoektocht, en we tweaken net zo lang tot alles klopt. Soms gebeurt dit meteen, soms duurt het een paar weken, maar bij íedere ondernemer komt dat moment dat je ineens denkt; dit is hem! I love it when a plan comes together, dat is mijn favoriete moment van ieder traject!

Wanneer kunnen we beginnen? 😊

Haha I thought you’d never ask! Laten we samen naar onze planning kijken als we bellen. Vaak heb ik wel een paar maanden wachttijd. Dat zeg ik niet om tof te doen of om een idee van schaarste te creëren 😊 maar dit zijn intensieve trajecten! Ik plan er maximaal twee per maand zodat ik de volledige aandacht heb voor iedere klant. Zo loopt mijn planning snel vol voor de komende maanden!

Hoe kan ik je bereiken?

De snelste manier is een bericht via deze website of via LinkedIn! Ik werk op maandag, woensdag en donderdag, als ik je bericht lees neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik kijk er naar uit om je te spreken!