De opwaartse spiraal
11 december 2023

FOLLOW THE FUN! Dat is alles wat je hoeft te doen als ondernemer. Alles?? Ja echt.

Klinkt simpel, is het ook. “Ja jij hebt makkelijk praten”, hoor ik dan. “Jij hebt al meer klanten dan je aan kan.”

Ja precies: omdát ik doe wat ik het allerleukste vind!

In 2015 koos ik er bewust voor om een parttime baan te zoeken na 6 jaar in fulltime salesfuncties.

Ik voelde sterk de behoefte om te ‘spelen’ en mooie dingen te maken, ondanks meerdere; “Hoezó parttime werken?? Je bent 31, je hebt nog geen kinderen, nu is de tijd om carrière te maken!”

NOPE! Niet mijn ding. Ik vond een toffe parttime baan bij Douwe Egberts, zodat ik daarnaast ruimte had om te experimenteren en mooie dingen te maken, zoals mijn creatieve cv waarmee ik was aangenomen bij DE.

Daarmee ontstond mijn 1e bedrijf; CV Atelier.

Ik kreeg steeds meer verzoeken of ik ook anderen met hun cv kon helpen; tuurlijk! Daarin kon ik los met drie van mijn liefdes; schrijven, ontwerpen en marketing.

Het enthousiasme spatte van mijn cv’s en mijn werk, wat er voor zorgde dat al mijn klanten snel hun droombaan vonden, en dat mijn éigen bedrijf als een malle groeide. Een jaar later had ik 10 aanvragen per week en besloot ik fulltime te gaan ondernemen.

Hoe meer ik mijn gevoel volgde en deed wat ik tof vond, hoe meer het ging flowen. Ik maakte ruim 700 cv’s op maat, gaf meerdere personal branding trainingen aan o.a. Randstad en UWV, en mijn rol verschoof steeds meer van schrijver/ontwerper naar trainer/hyper, want daar lag mijn kracht; anderen laten zien hoe leuk ze zijn, én hoe ze dat naar tekst en beeld vertalen zodat ze zichzelf veel makkelijker ‘verkopen’.

Zo ontstonden ook mijn 2e én 3e bedrijf

Met WERK aan jouw MERK help ik ondernemers aan een simpele en tóffe marketingstrategie. Nóg 2 jaar later richtte ik mijn 3e bedrijf op; @hetmarketingwalhalla, met nog 20 ondernemers met diezelfde marketingstrategie die ik zelf ook al 8 jaar toepas; follow the fun!

Voelt als een opwaartse spiraal! FUN werkt aanstekelijk, want daar wil iedereen meer van.

DUS: doe wat je tof vindt, deel daarover, en je zal zien dat je steeds leukere aanvragen krijgt. Hoeveel fun heb jij met je bedrijf?

Liefs, Paulien

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *