De wereld in een doosje hebben
3 april 2024

Met dit oude spreekwoord begon mijn identiteitscrisis vorige week: “De wereld in een doosje hebben”

Wie kent hem nog? Hij betekent; tevreden zijn met wat je hebt.

Ik was bezig met plannen voor een soort blije doos voor ondernemers, dus ik zat te zoeken naar leuke quotes over dozen 😉

Maar toen ik dit spreekwoord tegen kwam, dacht ik shit ja.. dit is het onderliggende thema waar ik (zonder het te weten) al jaren over post.

Mijn associatieve hoofd zag gelijk tig daaraan gelinkte thema’s;

Ik herken bij mezelf – maar ook bij anderen van mijn generatie – een bepaalde onrust en frustratie; continu op zoek zijn naar meer.
Meer tijd, meer geld, meer persoonlijke ontwikkeling.

Maar er zit een heel groot nadeel aan het continue najagen van doelen in de toekomst; je bent nooit tevreden met wat je op dít moment hebt.

Terwijl juist dát – regelmatig even stilstaan en genieten van wat je nú aan het doen bent – ervoor zorgt dat je gelukkig bent.

En vanuit die rust, vanuit dat vertrouwen, vanuit dat plezier, ga je juist nóg meer leuks aantrekken.

Dus mijn eerste idee was; ik wil van die blije doos een soort Verwonderdoos maken; een pakket met opdrachten en cadeautjes waarmee je letterlijk even stilstaat, om je (weer) te verwonderen over alle toffe dingen die je al hébt in je leven. En om je te laten zien hoe dat zich automatisch gaat vermenigvuldigen als je je er eenmaal bewust van bent.

Inmiddels denk ik; ik wil hier niet één product van maken, ik wil hier mijn bedríjf van maken (🤣 ja zo gaat dat in mijn hoofd). Maar; hierover later meer haha!

Eerst die doos, Paulien 😉 wil je op de hoogte worden gehouden van “de Verwonderdoos”?

Laat me dat dan even weten in een reactie hieronder, dan stuur ik je een DM als ik meer info heb!

Liefs, de Verwonderdoos 😉

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *