Door wat voor bril kijk jij naar de wereld?
14 januari 2024

Als klein Paulientje zag ik altijd al het goede in ieder persoon en iedere situatie, dat leerde ik van mijn moeder @ellylodderpetri 💜

There are two sides to every story! Deed iemand lullig tegen me en kwam ik strontchagrijnig uit school? Dan legde mijn moeder uit dat diegene misschien iets vervelends had meegemaakt, en dat puur op mij af reageerde.

Was het dan oké als iemand me shitty behandelde? Tuurlijk niet! Maar hierdoor kon ik wel empathischer reageren. Plus: ik besefte me dat het bijna nooit om mij draait, zodat ik het makkelijker van me af kon schudden.

Het zelfde geldt voor situaties. Mijn zoontje van 7 zei de laatste tijd vaak dat hij “echt een pechdag had”. Op mijn beurt geef ik hem nu ook mee dat dat maar net is hoe je naar je dag kijkt.

Kijk je naar alle dingen die mis zijn gegaan? Dan voelt het inderdaad als een pechdag. Als je bijvoorbeeld de bus hebt gemist kun je denken “Gatver, 10 minuten langer in de kou staan.” Je kan ook denken “Lekker, kan ik 10 minuten langer muziek luisteren.”

Kijk eens naar alle léuke momenten op je dag en naar de leuke eigenschappen van personen die je tegenkomt, hoe klein ze misschien ook zijn.

Ik weet zeker dat je leven er een stuk gezelliger van wordt 😊

Lukt mij ook lang niet altijd, en je hoeft echt niet iedereen leuk te vinden, maar ik zoek wel actief naar iemands beste eigenschappen.

Zorgt er ook voor dat ik mijn klanten nu goed kan helpen om zichzelf te ‘verkopen’, want ik zie snel wat hen leuk en bijzonder maakt.

Welke bril heb jij meestal op?

📸 @studio_yma_garay, en wat artistieke bewerking van mijzelf 😜

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *