Gaan met die banaan!
3 oktober 2023

“Ik heb een tof idee voor een nieuwe dienst, maar mijn hoofd ziet alleen maar beren op de weg.” zei een superleuke ondernemer tegen me. “Waar begin ik? Hoe kom ik aan klanten?”

Dit is precies het stuk waarop veel ondernemers blijven hangen.

Ze hebben een vet idee, maar het voelt als het beklimmen van de Mount Everest. Dan ligt het idee een eeuwigheid in de kast tot het helemaal kapot gerationaliseerd is.

Zo zonde! Klop dan ff bij mij aan, want THIS IS WHAT I DO! Bedenken we samen een plannetje om jouw idee de wereld in te slingeren.

Ik sprak deze ondernemer over een dienst waarmee zij ondernemers uit hun schulp wil trekken.

Met opdrachten in een kleine groep, waarbij de deelnemers ook elkáár feedback geven. Ze zat mega enthousiast te stuiteren op haar stoel.

En meer heb je volgens mij niet nodig! Ik zei tegen haar; “Vertel eens in een post (of in een filmpje) wat je wil gaan doen en waaróm je daar zo enthousiast over bent. En vraag of een stuk of 5 ondernemers gratis mee willen doen aan een pilot, in ruil voor een review.”

“Maar..” zei ze toen, “mijn aanbod bestaat nog helemaal niet. Heb ik niet een online leeromgeving ofzo nodig?” Welnee!

Er zijn zoveel manieren om gratis een kleinschalige online training op te zetten;

💜 Maak een groeps-chat aan op Instagram, LinkedIn of WhatsApp
💜 Start een besloten Instagram account
💜 Plan een aantal Zoom-sessies in
💜 Verstuur opdrachten via de mail

Kan allemaal, en dat is gerealiseerd binnen een week. Besteed niet gelijk duizenden euro’s aan een online leeromgeving, kijk eerst eens wat je er zélf van vindt en hoe je pilot klanten reageren.

Zie het als een experiment, dat maakt de drempel gelijk lager.

Niks is ‘set in stone’! Zijn je pilot klanten enthousiast? Dan gaat het balletje daarna vanzelf rollen. Zij gaan er over delen, jij gaat er over delen, de opwaartse spiraal noem ik dat.

Stop met overdenken, ga het gewoon dóen!

Let’s gooooooooo! Durf je nou nóg niet? Stuur me dan ff een berichtje, dat durf je wel toch? 😉

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *