Ik geloof niet in concurrentie
17 september 2023

“Ja hoor ik heb weer een copycat, ik word er zó gestoord van.”

Zonde van je energie joh! Maak je niet zo druk.

Er zijn nou eenmaal ondernemers die zelf niet zo creatief zijn, en die zich iets teveel laten “inspireren” door andermans posts.

Ik heb er een paar jaar terug één gehad die mijn hele website zo goed als letterlijk had overgenomen.

En eerlijk; mijn eerste reactie was ook WTF??

Maar toen ik er wat langer over nadacht, vond ik het vooral sneu. Dit is een ondernemer die (nog) niet op haar eigen creativiteit en visie durft te vertrouwen. En wat een compliment eigenlijk dat ze mijn teksten dan zo sterk vond, dat ze die als inspiratiebron gebruikte.

Ik hoop dat ze zelf snel begrijpt dat ze hiermee geen klanten aan gaat trekken, en dat ze het aandurft om iets vernieuwends vanuit haar eigen visie te schrijven.

Ik geloof oprecht niet in concurrentie. Ook al biedt iemand precíes hetzelfde aan als jij; ze zíjn jou niet. Ze hebben niet jouw heerlijke energie en fabulous personality.

Tegen de tijd dat iemand jou gekopieerd heeft, ben jij zelf alweer 5 stappen verder want jij blijft jezelf wél vernieuwen en ontwikkelen (toch??)

Dus let it go, óf heb wat meer empathie! Copycats zullen altijd achter de feiten aan blijven lopen, tot ze zelf hun eigen weg vinden en vernieuwend worden. En dat gun ik ze ook.

Houd jij je lekker bezig met je eigen ontwikkeling en ideeën. Hoe vernieuwend en anders zijn díe? En hoe kunnen díe nog een stapje toffer? Ik denk graag met je mee 😁

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *