Ik hoef geen ton!
23 november 2021

Het lijkt wel de heilige graal voor ondernemers; een ton omzet per jaar.

Maar I couldn’t care less. Ik werk niet om veel geld te verdienen, ik werk omdat ik mijn werk leuk vind!

Als je parttime werkt, ben je lui!

Toen ik in 2015 parttime ging werken (3 dagen), kreeg ik daar onverwacht een hoop commentaar op. Je hebt toch geen kinderen? Als je nog jong bent moet je juist een carrière opbouwen! Wat zonde van je opleiding dat je nu een parttime “baantje” neemt. Ben je lui ofzo? Nou nee (ja ook, ik haat sporten maar dat terzijde 😊).

Ik wilde vooral doen wat ik leuk vond; parttime schrijven, en daarnaast iets creatiefs voor mezelf doen. Ik had nog geen idee wat, maar uiteindelijk rolde ik daarmee CV Atelier in!

Keuzes maken

In datzelfde jaar kochten mijn man en ik een klein dijkhuisje, dat wij op 1 salaris konden financieren. Zo hoefden we ons niet krom te werken voor de hypotheek. Toen riep iedereen “Ooo leuk, maar als jullie dan kinderen krijgen gaan jullie wel verhuizen toch?” Nou ehh dat zien we dan wel!

Inmiddels wonen we met z’n vieren op 70m² en hebben we één grote kamer gesplitst in twee, zo hebben de kids allebei een mini eigen kamertje. Klein maar fijn! We misten alleen een grote tuin; daarom kochten we er een ouwe groene stacaravan bij! Bij iedere zonnestraal zijn we daar op het strandje te vinden 😊

En nog steeds krijg ik die vraag; wil je niet groter wonen?

Nou nee! Ik ben verliefd op ons huisje en heb voor mezelf de juiste balans gevonden; ik verdien genoeg en heb genoeg vrije tijd om leuke dingen met familie en vrienden te kunnen doen! Ik doe 3 dagen per week het werk dat ik het allerleukste vind; mooie dingen maken en mensen blij maken. De rest van de week is voor familie en vrienden, en als ik in de zomer 2 maanden niet wil werken, dan kan dat!

Heb ik dan totaal geen ambitie?

Natuurlijk wel, ik wil mezelf nog op een heleboel vlakken ontwikkelen en groeien als ondernemer. Maar dat betekent niet dat ik per se meer wil verdienen. Mijn ambitie is om steeds meer vrijheid te creëren bínnen mijn bedrijven, met meer ruimte voor de leukste dingen (mooie dingen maken en 1 op 1 werken)!

Rijkdom is voor mij niet veel géld, maar veel tíjd hebben

Wat is rijkdom voor jou? Ik wil hiermee natuurlijk niet zeggen dat iedereen in een klein huisje moet gaan wonen en parttime moet gaan werken 😉 maar maak vooral je eigen keuzes en trek je er niet teveel van aan wat andere mensen daarvan vinden. Volg je gevoel, als jij in een hutje op de hei wil gaan wonen, lekker doen!

Maak er een mooie dag van 😃

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *