Ik wil alles wat begint met een P
14 oktober 2021

Jaaaa lekkere clickbait hè

Maar het is echt waar. Een sterk merk heeft een hoop dingen die beginnen met een P, en die wil ik! En dan heb ik het niet over de 5 P’s van de traditionele marketingmix (Product, Plaats, Prijs, Promotie, Personeel).

Voor het opbouwen van een sterk merk heb ik mijn eigen 5 P’s ontwikkeld;

Persoonlijkheid: laat jouw merk zien wie jij bent? Als ondernemer bén je je merk, en als jij jezelf niet laat zien (in beeld én tekst), weten je klanten je niet te vinden omdat ze geen idee hebben wie jij bent!

Potentieel: het onderdeel waar de meeste ondernemers mee worstelen; in tekst overbrengen waar je goed in bent! Zorg dat je op papier net zo sterk overkomt als in een gesprek, en kort maar krachtig kunt vertellen wat jouw USP’s zijn.

Power: jij bent toch geen slappe hap? Dan wil je ook niet dat je merk dat uitstraalt. Geef je merk wat POWER met ijzersterke teksten, en een goed kleurenschema. Dat hoeft echt geen regenboogstijl te zijn, maar experimenteer eens met een knallende accentkleur bijvoorbeeld!

Professionaliteit: als je al een paar jaar onderneemt, kun je niet meer aan komen zetten met een standaard sjabloontje voor je website, offerte, cv, wat dan ook (tenzij het je werk is natuurlijk). Is jouw communicatie een weerspiegeling van je professionaliteit? Zo niet? LEVEL UP!

Paulien: tsja lekkere inkopper natuurlijk, maar GET YOURSELF A PAULIEN 😋 Dat hoef ik helemaal niet te zijn, ik bedoel: zoek iemand die jou helpt met je branding. Die je scherp houdt, die de dingen uitwerkt waar jij niet goed in bent, die objectief kijkt naar de dingen die voor jou zo normaal zijn geworden dat je ze niet meer ziet. Bij mezelf kan ik dat ook niet! Dus ik heb ook een paar “Pauliens” voor mezelf 😉

Ik ben benieuwd; wat vind je van mijn 5P’s? Heb je nog aanvullingen?

🖖 Liefs, Paulien

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *