Impulsief ondernemen
8 juni 2022

Impulsief ondernemen.. voor mij werkt het! Ik zag het altijd als een nadeel, dat ik van de hak op de tak spring. Dat ik redelijk impulsief ineens kan besluiten om iets anders te gaan doen.

Maar hoe langer ik onderneem, hoe meer ik merk dat het juist mijn kracht is.

Het gewoon gaan dóen, en gaandeweg ontdekken of het wel of niet werkt.

Zo ontstond mijn eerste bedrijf CV Atelier ook: ik zag een gat in de markt (cv’s op maat), maakte binnen een week een website en ging ‘gewoon’ cv’s maken. De rest ontdekte ik gaandeweg, mijn enthousiasme deed de rest. Het hoeft niet gelijk perfect te zijn, als je het maar leuk vindt.

Zo werkte ook het confettikanon van gisteren: maandag bedacht ik dat dit misschien een leuk idee was, en op dinsdag maakte ik een opzet in Canva.

‘Jaaaa tof’, dacht ik. Dat moet dan natuurlijk gelijk in mijn stories gedeeld worden 😂 Waar ik een hoop leuke reacties kreeg, maar ook de vraag: kun je er geen reel van maken? Dan kan ik hem makkelijker delen!

O ja hoppa, maken we er even een reel van. Volgende vraag: ‘Kun je hem niet ook op LinkedIn delen? Daar heb ik een groter netwerk, deel ik hem daar ook voor je.’ Tuurlijk! We zetten het filmpje om naar een PDF-bestand en dan kunnen we hem daar delen als caroussel!

Chaotisch? Little bit 😂

Maar het werkte wel! 3500 views op LinkedIn, 1000 op Instagram, en een héleboel leuke berichten en nieuwe volgers zowel voor @dehappycreator.nl als voor mij! Daar word je toch blij van? Dit is voor mij echt het vermenigvuldigen van enthousiasme 😁

En ik blijf erbij: enthousiasme is HET ingrediënt dat je nodig hebt als ondernemer.

Plus: voor de volgende keer heb ik nu een toptemplate staan: stories en videoreel op Instagram, en PDF voor LinkedIn.

Lang verhaal kort:

Overdenk niet iedere actie, want daardoor kun je ook onnodig lang blijven uitstellen.

Ga gewoon lekker DOEN, en dan volgt het denkwerk vanzelf. Niets is gelijk ‘set in stone’, je kunt alles nog bijschaven.

Nog meer impulsieve / intuïtieve ondernemers hier? 🙋‍♀️ nice to meet you!

Paulien de branding masjien

Aangenaam! Vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je er niet uit? Huur mijn hoofd! In een uur geven we je huisstijl een BOOST óf we werken we een marketingconcept uit. Daarnaast organiseer ik bijna maandelijks een BOOSTcamp, waarmee we in groepsverband aan de slag gaan met een onderdeel van je branding!

Ben je zelf totáál niet creatief en heb je echt GEEN idee? Adopteer dan een kant-en-klare huisstijl! Ik laat je zien hoe je deze toe kunt passen op je social media en bijvoorbeeld op je website! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *