‘Ja jij hebt makkelijk praten’
4 augustus 2022

‘Ik word zo moe van al die ondernemers die doen alsof ondernemen één groot feest is’, las ik gisteren op LinkedIn. ‘Kunnen we niet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat we allemaal strugglen en regelmatig het bijltje erbij neer willen gooien?’

Nou ehh.. nee! Ik vind ondernemen oprécht één groot feest, al vanaf mijn start als ondernemer in 2015.

‘Ja maar jij hebt makkelijk praten, jij hebt vanaf het begin al een hoop klanten.’ zei een andere ondernemer laatst tegen me.

Ja inderdaad! Maar weet je waaróm ik vanaf het begin al een hoop klanten heb?

Omdát ik ondernemen één groot feest vind! Ik vind mijn werk fantastisch en dat laat ik op regelmatige basis zien. Ik schrijf enthousiast en veel over mijn werk, ik deel de resultaten van mijn branding trajecten omdat ik daar supertrots op ben.

En dat enthousiasme werkt aanstekelijk! Ik heb nog nooit zelf aan acquisitie gedaan, klanten benaderen mij zelf. Dat zeg ik niet om mezelf op de borst te kloppen, maar misschien heb jij iets aan mijn ‘geheime succesformule’ 😜

Het ‘geheim’ is volgens mij (want ik heb ook echt de heilige graal niet), dat je een vorm van marketing vindt die bij jou past. Doe wat je leuk vindt! Praat je graag over je werk? Start een podcast of laat je interviewen. Fotografeer je graag? Maak het visueel! Maak je liever live een connectie met potentiële klanten? Geef een webinar!

Als jij er maar energie van krijgt. En call me crazy, maar dan voelt ondernemen inderdaad makkelijk en alsof het mij aan komt waaien. Maar dat kan jij dan toch ook?

Tuurlijk zijn er een páár dingen aan ondernemen die ik minder leuk vind, zoals administratie en planning, ik ben een chaoot eerste klas. Maar daar kunnen anderen je mee helpen, uitbesteden die handel!

Dan kun je je zelf weer focussen op de leuke dingen van ondernemen: je eigen pad creëren en lol hebben in je marketing. Een enthousiaste ondernemer trekt enthousiaste klanten aan 😁 it’s as simple as that!

‘Ja jij hebt makkelijk praten.’
Ja, inderdaad!

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *