Laat je bakkes zien online!
9 november 2023

Was jij vroeger zo’n type die op iedereen af stapte in de kroeg met een slechte openingszin?

Nee hè, gelukkig, ik ook niet. Liever maakte ik eerst een paar keer oogcontact, observeerde ik de ander; lacht hij leuk? Is hij aan het geinen met zijn vrienden? Komt hij sympathiek over?

Na al die keren oogcontact had ik dan echt wel door of de interesse wederzijds was, en was een simpele “hoi” wel genoeg als gespreksopener. Je raakte gewoon gezellig aan de praat, zonder trucjes of slechte teksten.

Toch zie ik ook nog heel veel ondernemers ditzelfde spelletje spelen

Slechte openingszinnen in de DM, waardoor de ander je gelijk wantrouwt en geïrriteerd het gesprek afkapt.

Doe niet zo wanhopig! Laat de wereld gewoon zien hoe leuk je bent, en dan komen ze naar jóu in plaats van andersom.

Maar; geef mensen wel de kans om je in hun eigen tempo rustig aan te leren kennen (ga dan ook niet gelijk iedereen een bericht sturen die je post heeft geliked 😜). Niet iedereen durft je na één contactmoment een bericht te sturen.

Laat je hoofd regelmatig zien online!

En vertel dan niet alleen over jezelf, maar vraag ook eens wat anderen bezig houdt. Deel je kennis, toon oprechte interesse, wees gewoon je leuke zelf. Meer heb je niet nodig.

En stuurt iemand je dan een bericht, dan ontstaat er ook meteen een gezellig gesprek over een gezamenlijk standpunt bijvoorbeeld. En kan de ander jouw hulp ergens bij gebruiken? Dan geven ze dat zelf aan, want ze weten allang wat jij doet en waar je voor staat.

Dus nee lieve ondernemer;

Het is niet narcistisch om keer op keer jezelf te laten zien online.

Je geeft mensen puur de kans om je te leren kennen, je leuk te gaan vinden en een vertrouwensband op te bouwen (know, like, trust!)

Dat maakt ondernemen een stuk gezelliger en makkelijker, trust me 😉

Hoe vaak laat jij je bakkes al zien online? Vind je dat nog lastig?

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *