Langer leven? Heb wat meer lol!
26 januari 2024

Heb je die documentaire over de “Blue zones” wel eens gezien op Netflix? Daarin worden meerdere regio’s in de wereld onderzocht waar mensen veel ouder worden dan gemiddeld.

Met de grote vraag; hoe doen ze dat?? *spoiler alert* 😉 Iedere regio had vijf overeenkomstige kenmerken;

De eerste twee verbazen je vast niet; gezonde voeding (goede koolhydraten en vetten, veel plantaardig voedsel) en dagelijks matig intensieve beweging (één van de dorpen lag bijvoorbeeld op een heuvel waar iedereen dus dagelijks meerdere keren op en neer liep).

De andere drie leggen mensen misschien niet snel in verband met oud worden, maar zijn minstens zo belangrijk;

Het hebben van een doel in je leven, iets dat groter is dan jij zelf en waar je altijd naartoe aan het werken bent.

Daarnaast het gevoel hebben dat je bij een community hoort, dat je onderdeel bent van een groter geheel, of dat nou een familie is of een vereniging bijvoorbeeld.

En last but not least; PLEZIER!! Op al deze plekken hadden mensen nog een heleboel lol in het leven. Muziek maken, dansen, lang tafelen met de hele familie met goede gesprekken en een hoop gelach.

En van die laatste drie heb ik mijn missie gemaakt (heee dan heb ik er zelf gelijk één ingevuld 🤣); zorgen dat meer mensen het werk doen dat ze echt tof vinden, en daar heel veel voldoening én plezier uit halen.

Dat moment dat ik mijn klanten hoor zeggen; “Kan ik dáár mijn wérk van maken??” Ja dat kan! Alles kan! Daar ben ik echt van overtuigd. Als je gepassioneerd bent over wat je doet en daar met veel plezier vól voor gaat, kom je er altijd. Enthousiasme werkt aanstekelijk!

Zeker als je de juiste, gelijkgestemde mensen om je heen verzamelt, en daar help ik je graag bij 😁

Als het alleen om die laatste drie gaat, word ik vast 120. Nu alleen nog wat gezonder eten en meer bewegen 😉

Hoeveel lol heb jij in je leven?

Liefs!

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *