Ondernemen is zoals samenwonen
24 november 2022

‘Gaan jullie nú al samenwonen, na twee maanden?’, ze trekt een wenkbrauw op.

Het is 2013, ik ken Floris net. We pendelden steeds heen en weer tussen twee huizen, want ik had meer ruimte, maar hij had betere koffie en een grotere tv.

Op een dag kwam hij bij mij ineens binnen lopen met zijn tv en zijn koffiezetapparaat onder zijn arm.

‘Huh, kom je hier wonen?’
‘Jup, ik ben dat heen en weer gesleep beu.’

Hahaha, één van de redenen dat ik zo van hem houd. Gewoon hoppa, niet zo moeilijk doen.

Dus toen ik die vraag kreeg, zei ik zonder twijfel: ‘Jup! Het voelt goed. En als het níet goed zit, dan weten we dat ook meteen.’

Je kunt wel wachten met samenwonen tot je 5 jaar samen bent, maar dan? Dan kom je er dán pas achter dat je non-stop ruzie maakt over zijn stinksokken op de eettafel of jouw kleren die non-stop op een hoopje naast het bed liggen (guilty).

Daar kun je beter meteen achter komen, toch? Dan kun je je nog afvragen of je kan leven met die stinksokken, of dat je op tijd de dans ontspringt 😉 bij ons kwam het goed hoor, inmiddels zijn we een huis, 2 kids en een caravan verder 😜

Waarom ik je dit vertel? Omdat ik ondernemers precies hetzelfde zie doen! Als ze een nieuwe dienst willen lanceren, zie ik ze eerst maanden twijfelen en bijschaven. ‘Zit hier wel iemand op te wachten? Ik heb nog geen mooie foto’s.. En dat tekstje loopt nog niet lekker.’

Een jaar, 34 correctierondes en 4 testpanels verder, wordt de nieuwe dienst eindelijk gelanceerd. Yes! Hij wordt 3 keer verkocht. Maar dan.. NADA. Tjirpende krekels.

FUCKING ZONDE van dat jaar aan bloed, zweet en tranen!

Hoe je dat kunt voorkomen? Door het gewoon uit te proberen! Je hoeft niet gelijk een volwaardige salespage te hebben staan, test je aanbod eerst eens via Instagram. Schrijf een post, zet een highlight op je profiel, of link gelijk door naar je Calendly agenda.

Zo kom je er snel genoeg achter of er vraag naar is, of je het probleem van je klant hiermee oplost én of je het zelf wel echt zo tof vindt.

Kom je maar niet over die drempel? ‘Huur mijn hoofd’ dan ff, is een nieuwe dienst die ik net gelanceerd heb 😉 je kunt hem gelijk boeken via calendly.com/werkaanjouwmerk (bahaha)

GO GO GO!

Paulien de branding masjien

Aangenaam! Vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je er niet uit? Ik help je graag met een merk-BOOSTER. Een uur sparren en hypen via Zoom, zodat jij weer zín hebt om met je marketing en branding aan de slag te gaan.

Grondigere aanpak nodig? Dan gaan we voor de merk-OVER! Na een uitgebreide Zoom-sessie geef ik één van je online kanalen een volledige make-over en heb jij een mega beeldbank als aanvulling op je huidige huisstijl. Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *