Trek niet aan klanten, trek ze AAN
4 januari 2023

Dit zie ik zoveel ondernemers doen: achter vlinders aan jagen! (Oftewel klanten, maar ik hoop dat je die vergelijking al snapte ūüėú)

Trek niet aan je klanten, trek ze AAN!

Van @antjeveld kreeg ik deze mooie vlinder-quote, die precíes samenvat waar ik voor sta met WERK aan jouw MERK en @hetmarketingwalhalla.

Dit is branding en marketingstrategie in één:

NEEM DE TIJD OM EEN MOOIE TUIN TE CRE√čREN
Dit slaat natuurlijk op branding. Cre√ęer jouw eigen online wereld, waar iedereen w√≠l zijn. Niet alleen met een visuele stijl, kleuren en afbeeldingen die bij jou passen, maar ook met je tone of voice, de onderwerpen waar je over schrijft, de stories die je deelt. Dit draagt allemaal bij aan het cre√ęren van jouw eigen blije wereld, en j√≠j bepaalt wat daar groeit.

JAAG NIET ACHTER VLINDERS AAN, LAAT ZE NAAR JOU KOMEN
Dit slaat natuurlijk op marketing. En dit is tegelijkertijd het állerlastigste deel van marketing, maar het is wél wat voor mij al ruim 7 jaar heel goed werkt: want het vergt heel veel geduld (wat ik niet heb) en zelfvertrouwen, om niet achter klanten aan te gaan jagen, maar er op te vertrouwen dat ze jóu weten te vinden.

Dat gebeurt natuurlijk niet over night. Je kan niet verwachten dat je 3 posts hebt geplaatst en dat er dan een stroom aan klanten bij je aan komt kloppen. Maar als je jezelf consistent zichtbaar maakt met jouw enthousiasme voor je werk, volledig jouw eigen wereld cre√ęert online, dan weten mensen je uiteindelijk √©cht te vinden.

De komende weken ga ik hier meer over delen. Kun je er wel wat hulp bij gebruiken?

Ik ben graag je hovenier ūüėČ I am just a DM away!

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime idee√ęngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het w√©l maken, √©n leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *