Trek niet aan klanten, trek ze AAN
4 januari 2023

Dit zie ik zoveel ondernemers doen: achter vlinders aan jagen! (Oftewel klanten, maar ik hoop dat je die vergelijking al snapte 😜)

Trek niet aan je klanten, trek ze AAN!

Van @antjeveld kreeg ik deze mooie vlinder-quote, die precíes samenvat waar ik voor sta met WERK aan jouw MERK en @hetmarketingwalhalla.

Dit is branding en marketingstrategie in één:

NEEM DE TIJD OM EEN MOOIE TUIN TE CREËREN
Dit slaat natuurlijk op branding. Creëer jouw eigen online wereld, waar iedereen wíl zijn. Niet alleen met een visuele stijl, kleuren en afbeeldingen die bij jou passen, maar ook met je tone of voice, de onderwerpen waar je over schrijft, de stories die je deelt. Dit draagt allemaal bij aan het creëren van jouw eigen blije wereld, en jíj bepaalt wat daar groeit.

JAAG NIET ACHTER VLINDERS AAN, LAAT ZE NAAR JOU KOMEN
Dit slaat natuurlijk op marketing. En dit is tegelijkertijd het állerlastigste deel van marketing, maar het is wél wat voor mij al ruim 7 jaar heel goed werkt: want het vergt heel veel geduld (wat ik niet heb) en zelfvertrouwen, om niet achter klanten aan te gaan jagen, maar er op te vertrouwen dat ze jóu weten te vinden.

Dat gebeurt natuurlijk niet over night. Je kan niet verwachten dat je 3 posts hebt geplaatst en dat er dan een stroom aan klanten bij je aan komt kloppen. Maar als je jezelf consistent zichtbaar maakt met jouw enthousiasme voor je werk, volledig jouw eigen wereld creëert online, dan weten mensen je uiteindelijk écht te vinden.

De komende weken ga ik hier meer over delen. Kun je er wel wat hulp bij gebruiken?

Ik ben graag je hovenier 😉 I am just a DM away!

Paulien de branding masjien

Aangenaam! Vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je er niet uit? Huur mijn hoofd! In een uur geven we je huisstijl een BOOST óf we werken we een marketingconcept uit. Daarnaast organiseer ik bijna maandelijks een BOOSTcamp, waarmee we in groepsverband aan de slag gaan met een onderdeel van je branding!

Ben je zelf totáál niet creatief en heb je echt GEEN idee? Adopteer dan een kant-en-klare huisstijl! Ik laat je zien hoe je deze toe kunt passen op je social media en bijvoorbeeld op je website! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *