Jouw bedrijf, jouw beslissing
16 oktober 2023

“Iedereen geeft me ander advies en nu weet ik het écht niet meer.” zei een ondernemer die ik vanochtend sprak.

Ik zie dit regelmatig gebeuren bij ondernemers die zelf met hun marketingstrategie aan de slag gaan.

Ze volgen een schrijfcoachingstraject bij Truus, een website masterclass bij Piet, en een Instagram webinar bij Sjaan.

En je raadt het niet; deze mensen geven allemaal een ánder advies.

Want Truus heeft de ervaring dat je vooral vanuit jezelf moet schrijven, maar “neeeee’, zegt Piet, “je moet je klánten aan het woord laten.”

Dus jij bent druk aan het schrijven geslagen, maar toen zei Sjaan “Nee hoho! Schrijven is zooooo 2020, je moet aan de video’s!”

En deze ondernemers komen dan volledig in de war bij mij aankloppen. “Paulien, kan jij me gewoon vertellen wat ik moet doen want ik weet het niet meer.” Nou sorry, maar nee! 😜

Wat er hier mis gaat, is dat je bij deze mensen niet aanklopt voor hun expertíse, maar voor hun goedkeuring.

Stiekem ben je zelf nog niet overtuigd van je eigen nieuwe dienstverlening of strategie, en daarom spiegel je dit bij iedereen en z’n moeder. En daar gaat het mis!

Zorg dat je eerst zélf weet wat je wil.

Waar word jíj enthousiast van? Welke vorm van marketing is voor jou makkelijk vol te houden, en wat vooral níet?

Dát zou leidend moeten zijn, en niet wat Sjaan of Truus of Piet zegt. Als jij zelf al hebt bedacht dat je een súpertoffe reeks met verhalen gaat delen met anekdotes van je klanten, dan zeg je “nee echt niet Sjaan, video vind ik kut, ik kan veel beter schrijven.”

Dan laat je je niet van de wijs brengen door iedere ondernemer die op je pad komt. En ik zeg niet dat Truus en co niet weten waar ze het over hebben hè, tuurlijk weten ze dat wel. Maar:

Luister naar hun tips en haal daaruit wat voor jóu werkt.

Wat al aansluit bij het plan dat jíj in je hoofd hebt. Weet je wat je wil? Gezellig als je dan bij me aanklopt, ik help je met alle liefde om het concreter te maken of het uit te gaan voeren!

Nog geen idee what you really really want? Ga dan eerst eens in je eentje in een hutje zitten. En laat Sjaan, Truus, Piet én mij even in ons sop gaarkoken. Wij gaan nergens heen!

Paulien van Bunnik

Aangenaam, tof dat je een kijkje in mijn hoofd komt nemen! Ik ben fulltime ideeëngenerator, vakidioot en groot fan van marketing, branding en ondernemen. Makkelijker kunnen we het wél maken, én leuker.

Kom je ergens niet uit? Huur mijn hoofd! In 1,5 uur werken we samen aan je positionering, je huisstijl óf je social media strategie. Ik zorg dat je weer lol krijgt in je online zichtbaarheid, zodat je klanten áántrekt. 

Liever kant-en-klaar? Adopteer een kant-en-klare huisstijl! Ready to rumble?

werk-aan-jouw-merk-paulien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *